Tuesday, January 22, 2013

Kelebihan Bedak Sejuk


Assalammualaikum w.b.t

Hari ni saya nak share kelebihan pakai bedak sejuk.  Ade kawan tanye macam mane jaga kulit, pakai produk ape.  Sebenarnye saya takdelah beriya sangat beli macam macam produk kecantikan ni.  Cumenye setiap malam saya pakai bedak sejuk. hehehe.. Macam orang dulu dulu kan.  Tapi bedak sejuk ni best sangat tau pakai.  Bedak sejuk boleh melicinkan kulit muka, memberi kesegaran pada kulit, mengurangkan kadar pengeluaran sebum pada kulit, menanggalkan sel kulit mati, menyejukan kulit muka dan membersih serta menegangkan wajah. Ok baru je google kebaikan bedak sejuk. miahahahahaha.. Tapi memang serius betul. 

Dalam sebulan tu sekali or dua kali je saya pakai masker.  Bedak sejuk je pakai hari hari sebelum tido.  Mase nak tido tu kene basuh dulu lah muka.  Jangan terus pakai bawa sekali tido sebab nanti roh tak kenal wajah kite sebab roh akan keluar ketika kite tidur.  

Di dalam ayat Al Quran ada dijelaskan tentang kedudukan roh ketika tidur ini, dan memang Allah SWT memegang roh orang yang mati dan ketika tidurnya, dan melepaskan kembali sampai waktu yang ditentukan.
Firman Allah SWT maksudnya: "Allah memegang jiwa (orang) ketika matinya dan memegang jiwa orang yang belum mati di waktu tidurnya; maka Dia tahanlah jiwa orang yang telah Dia tetapkan kematiannya dan Dia melepaskan jiwa yang lain sampai waktu yang ditentukan. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda kekuasaan Allah bagi kaum yang berfikir". 
(Az Zumar ayat 42)

So kawan kawan marilah kite rajin rajin pakai bedak sejuk untuk kejelitaan dan kecantikan. hehehehehe..  Tak mahal pon bedak sejuk ni.  Nak buat sendiri pon boleh.  Dari gune produk yang banyak bahan kimia ni lebih baik kite gune produk neutral gituwwww. hehe.. :)


Eiiiiiiiiii tak malunye tempek muke sendiri. hehehehehe... Eyebag tu abaikan jelah sebab time ni final exam mode.  Tido pon tunggang langgang. hehe..  Takde kaitan. ngeeeeee.. Bile dah pakai bedak sejuk ni takyah nak mekap tebal tebal sangat.  Neutral lebih baik kan. :)

Ok tata.

10 comments:

  1. simple is best kan darl.
    heheheh..
    btw, tolonglah buang verify code awk tu ek..

    :)

    ReplyDelete
  2. promote la sikit pakai bedak sejuk jenama apa?

    ***remove captcha plisss

    ReplyDelete
  3. ok la akak comel

    ReplyDelete
  4. Saye baru jerr habis mengikuti program kem perdana kat skolh kiteorang ... Kini muka saye dah berubah warna ... Dari putih ke hitam ... Cam ne nak putihkn muka saye balik ye?

    ReplyDelete
  5. Adakah pasangan anda selalu bekerja di luar pejabat /kerja lapangan yang menggelapkan kulit?
    Adakah anak anda aktif dalam sukan dan kerap berjemur di bawah terik matahari?
    Adakah anda masih ingin kekal Cerah meskipun terdedah pada cuaca panas?


    Call / Sms: +6016 2715447
    Email: 772shine[@]gmail[.]com
    Google up: Shine FS

    ReplyDelete
  6. tngh pakai bedak sejuk nih :D

    ReplyDelete
  7. Perkongsian yang best sangat.. Terima kasih admin.. :)

    ReplyDelete
  8. Boleh jadi putih ye , malam ni nk pakai lah

    ReplyDelete