Sunday, April 17, 2011

Indah betul dok hospital. =.="


Assalammualaikum w.b.t

Hari Rabu minggu lepas waktu lepas lunch aku tetibe rase tak sedap badan. macam dah agak penyakit lame nak datang balik. badan dah mule gigil-gigil. kawan-kawan sume dah risau. dah ciap tepon mak sume datang amik. kakak-kakak kat opis tu pon soh balik je. mule-mule aku taknak tapi bile dah tak tahan sangat balik jela.

Mak datang amik then mak dengan abah terus hantar g hospital Pantai. abah kate tak yah g klinik sebab before ni dah g 2 kali tapi still tak ok. then kat hospital doktor cek sume. dr. kate suhu tinggi around 39.8, tekanan darah rendah. kene tahan, check darah. ok first time kene amik darah. sakit sangat rasenye. nak nangis time tu. T_____T
pas dah check terus g masuk wad bilik 2 orang. 

Malam pertama kat wad tido sorang-sorang, malam kedua pon same, malam ketiga pon same tapi dah pindah dok wad 4 orang. ade la gak kawan. mak tak leh teman sebab kene jage adik-adik. takpe aku faham. abah plak kene g KL. 1st day dok hospital kawan-kawan opis datang dari pagi sampai la ke malam tak putus-putus. 2nd & 3rd day pon same kawan-kawan time sekolah, kawan opis datang. macam-macam dorang bawa. McD, kek secret recipe, bunga lily, cokelat la paling banyak dapat. hehehe... suke sangat. >.< 

Patutnye hari Sabtu dah leh kuar tapi dr. amik darah dulu nak check. seksa kot time nak amik darah ni sebab sampai 3 kali kene cucuk. nurse kate salur darah halus. darah susah nak kuar. T__T petang tu tau result. kecewanye bile tau darah ade kuman. kene tahan sampai hari Selasa. dah start nangis time tu. nurse cakap pon aku dah tak nak dengar pape. sampai la dr. datang pujuk cakap aku leh balik tapi kene datang untuk amik antibiotik. maknenye kene datang tiap-tiap hari just untuk ubat tu jela then bole balik. tak yah tido sane. hehehe suke dah time tu.

tak suke, tak suke, tak suke.
T___________T

makanan yang sangatlah yummmmyyyy. =.="

tak ready lagi la sayang. hehehehe...

ok kali ni baru la ready. hehehe..
ni muke hari kelima di hospital. kirenye ok la sikit nak compare dgn sebelumnye. huhu..


Time kasih sangat-sangat kepada kawan-kawan atin yang datang bawa macam-macam. Ya Allah terharu sangat. Time kasih sebab bagi semangat kat atin. kawan-kawan kat FB pon same. Time kasih sume. :) :)

*rase macam wat karangan pulak. panjang lebar nak cite. hehehe..

2 comments:

  1. atin....nik tag atin tau...lucky draw...hadiah dia coklat....

    ReplyDelete